Feeds:
Posts
Comments

It’s good to be home???

This place that I called my hometown never feel like a hometown. My definition of hometown is a town where my home is located. And the reason I’m home is because of my mum. If she’s not here, I know I won’t be returning here anymore. Out of 365 days, I probably spend like 71 days per year at home. Since our family moved here in 1994, I never feel belonged outside the house. Besides the food, all things feels so alienated. The people… the culture…. I am lucky the fact I’ve survived living here for full two months last year. The only person that enjoys living here is it. Now, I can’t wait to get back to Shah Alam.

especially when you ran into someone you want to avoid, if possible forever. things gonna get awkward even to start saying hi so yeah.. hope i don’t run into that person anymore.. this is likely to happen in a small town like kangar but shah alam? now i feel like shah alam is so small T.T

aiskrim vanila

teringin nak makan aiskrim vanila dalam bekas kertas dan sudu kayu. sedapnyer~ cari punya cari kat kedai dekat2 sini tapi takde la pulak. terpaksa la beli magnolia zoo vanila-coklat T.T aiskrim vanila bukan my fave things tapi sekali sekala makan pun sedap. nyum nyum~ wujud lagi ke sudu kayu? teringat masa skolah dulu kan… hahaha….

kalau lah…

sampai satu tahap dalam hidup ni, kita akan terfikir, kalau lah….
kalau lah dulu aku belajar rajin2 masa sekolah…
kalau lah, aku belajar rajin2 masa diploma…
kalau lah, aku tukar program ke food service…
kalau lah, aku terus keja….
kalau lah, aku in relationship…
kalau lah, aku tak cari gaduh dengan orang2 tu…
kalau lah, aku kurangkan tido…
1001 kemungkinan yang mungkin mengubah hala tujuan aku.
kalau lah…

khamis malam, aku misplaced handphone aku. terpaksa la terkedek2 cari public phone yang aku rasa dah dekat sedekad aku tak guna, just nak suruh my sis tolong missed call my phone so I can find it. kereta bersepah sebab dok cari phone tu. esoknya, baru perasan duit deposit sewa pulak hilang. agaknya masa aku tonggeng beg cari phone malam tadi. gelabah beb. masa break kelas pok leh, cepat2 aku gi cari. nasib baik terselit bawah passenger seat. keesokan harinya, cane tah leh tertinggal phone masa kuar. kebetulan gi isi minyak masa tu. nasib baik tertinggal phone, kalau tertinggal duit alamatnya terpaksa la aku tolak keta gi petrol station T.T yet last night ingat aku hilang purse pulak. rupa2nya aku tertinggal dalam keta. nasib baik keta tak kena pecah. keta tu parked baik nyer kat luar kan.

simptom2 stress? maybe. last time something like this happened masa aku still dengan sjmc. memang ala2 kritikal la jugak. kejap2 ilang phone, then kunci, then purse la… telan gingko biloba sebagai… kalau ada invention sumer barang berbunyi macam handphone kan senang. leh main missed call je. tapi kalau handphone yang hilang, cane pulak? ataupun handphone in silent mode. aku pulak suka je on silent mode. haru2 T.TTmula

interbiu sana sini

Candidate 3: Can I speak in Malay?
Panelist 1: No.

Panelist 1: So, what you can teach?
Candidate 3: I teach Syariah.
Panelist 1: Do you think we have that course here?
Candidate 3: Yes.
Panelist 1: What?
Candidate 3: Muamalat.
Panelist 1: That’s the program that we offer. But what subject that you can teach?
Candidate 3: …
Panelist 1: So, can you define muamalat?
Candidate 3: (explaining in Malay)
Panelist 1: You are explaining in Malay. What about the student from Yemen, Jordan? How do you explain to them?
Candidate 3: I can explain in Arabic.
Panelist 1: Then how about the Chinese, Thai, Vietnamese students? They don’t understand Arabic.
Candidate 3: …

Panelist 1: How long is your working experience?
Candidate 2: 7 years.
Panelist 1: So how would you share your experience with the students?
Candidate 2: I can teach them networking.
Panelist 1: How?

Panelist 2: Let’s say you’re offered to do Phd, what is your area of interest?
Candidate 2: IT.
Panelist 2: IT is a very broad area. How about if you’re offered communication?
Candidate 2: No, I won;t do it.
Panelist 2: Why?
Candidate 2: I have no interest in communication.

Panelist 1: Candidate 4, you’re ought to be a teacher.
Candidate 4: Yes, I’m waiting to be posting.
Panelist 1: If so, why do you come today?
Candidate 4: Because I want to be a lecturer than a teacher.
Panelist 1: Why?
Candidate 4: Because schools have discipline problems.
Panelist 1: That’s not the point. Why do you come today?
Candidate 4: I’m trying my luck here. If it’s my fate, I’ll come and work with your company.

Panelist 3: So, why should we hire you?
Candidate 4: …
Panelist 3: The question that I asked you, is it the same with the first question one I’ve asked Candidate 6?
Candidate 4:… (look at Candidate 6)
Panelist 3: Candidate 6, what is the first question that I’ve asked you?
Candidate 6: What is my greatest strength.
Panelist 3: Yes. So Candidate 4, is it the same question?
Candidate 4:…
Panelist 3: What is your MUET score?
Candidate 3: 2
Panelist 3: …

(before that)
Panel 1: And you’re our first class graduate?
Candidate 4: Yes.

alahai…

seriously ladies… always look back after you finished your ‘business’ la… it’s not a good memory for the person after you. we always want clean toilet but why some people just don’t get it. aku memang nak marah dengan orang yang takde sivik ni. i know everyone has their day, me too okay..tapi takde la aku biar bersepah2 darah aku kat toilet seat. geli tau… aku yang terjebak dalam bidang hospitaliti mempunyai daya ketahanan yang tinggi bab2 toilet ni but still…it’s not a good experience. kalau ada masa pakai baju, makeup lawa2, apa la salahnya spend time less than 30 seconds to look back & jirus atau lap korang nyer discharged. and secondly, apa lah salahnya bungkus cantik2 sebelum buang your pad/pantyliners kan. kalau dalam sanitary bin takpe la, orang tak nampak (ada jugak…selalu terkejut mak dibuatnya) tapi tong sampah biasa pulak dibuangnya. dah la terbukak gitu. walaupun takde discharged kan tapi kan… alahai… tak cantik pemandangan dibuatnya. kalau dah tau datang bulan selain daripada pad, bawak la tisu dari rumah. bukan berat pun. in case takde tisu kat toilet tu kan. you all tahu kan, most of malaysia toilet memang takde provide tissue even kat shopping mall yang gah bergaya… well, there’s no toilet paper at pavilion & kl sentral today. kalau nasib baik, makcik cashier tu ada la jual tisu kat entrance kan tapi overpriced. so sediakan payung sebelum hujan…

p/s: adakah malaysia satu-satunya negara yang ada iklan/kempen kesedaran kebersihan tandas? i wonder~ dan adakah aku orang pertama yang blog pasal toilet? aish~